Menü Haber Pars
Tarih: 11.03.2026 21:39
Türkiye Gençlik Birliği (TGB)

Türkiye Gençlik Birliği (TGB)

Facebook Twitter Linked-in

 Aslı Sezen Sezgin

 

Ben Aslı Sezen Sezgin. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Ankara İl Başkanıyım. 5 yıldır Türkiye Gençlik Birliği'nde görev alıyorum. Geçtiğimiz ay yaptığımız TGB Ankara İl Yönetim Kurulu ile Ankara İl Başkanlığını aldım.

Bugün Türkiye Gençlik Birliği olarak yürüttüğümüz "ABD Büyükelçiliğini Kuşatıyoruz" kampanyasıyla Türk gençliğinin sesini yükseltiyoruz. Çünkü bölgemizde yaşanan gelişmeler yalnızca bir ülkenin meselesi değildir; emperyalizmin saldırgan politikaları bütün bölge halklarını ve doğrudan doğruya Türkiye'nin güvenliğini hedef almaktadır.
ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmi, İran'a yönelik saldırılarıyla Batı Asya'yı daha büyük bir savaşın içine sürüklemektedir. Bu saldırılarda masum siviller öldürüldü, 168 kız çocuğu hayatını kaybetti. İnsanlığa karşı işlenen bu suçlar karşısında sessiz kalmak mümkün değildir.
Türkiye Gençlik Birliği olarak bu saldırganlığın yalnızca İran'a yönelik olmadığını biliyoruz. Türkiye'nin güvenliği de aynı planların hedefindedir.

Bu nedenle Türkiye'de bulunan ve ABD'nin bölgedeki askeri operasyonlarının parçası olan Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması talebini güçlü bir şekilde dile getiriyoruz.
"ABD Büyükelçiliğini Kuşatıyoruz" kampanyası, Türk gençliğinin bağımsızlık iradesinin ifadesidir. Bizler emperyalizme karşı mücadeleyi yalnızca bir dış politika meselesi olarak değil, Türkiye'nin bağımsızlığı ve bölge halklarının kardeşliği açısından tarihsel bir görev olarak görüyoruz.
Bugün Ankara'dan yükselen bu ses, Türkiye'nin bağımsızlık geleneğinin ve gençliğin kararlılığının sesidir. Emperyalizme karşı mücadele eden bütün halklarla dayanışma içindeyiz ve Türkiye'nin güvenliği için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.
Türk gençliği olarak görevimizin farkındayız:
Türkiye'nin bağımsızlığı, bölgemizin barışı ve mazlum halkların onuru için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

www.haberpars.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —