• BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,34% 0,02
  • EURO

    51,22% -0,11
  • GRAM ALTIN

    6245,63% -2,76
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08

İzmir Buca Karıştı

​Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediye binası önünde toplanan ve ödeme alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapan işçilere yönelik sert bir açıklama yaptı.

Ekonomi 17.09.2025 13:24:38 0
İzmir Buca Karıştı
Buca Belediyesinden İşçilere Yanıt: 'Yasal Süreç Başlatılacak' 

Duman, 'Ücret alacaklarının zamanında ödenememesi nedeniyle yapılan işten kaçınma eylemleri maksadını aşarak kamu hizmetinin aksamasına sebebiyet vermekte, halk sağlığını olumsuz etkileyerek hizmet sunumunun durmasına yol açmıştır,' dedi.
​Başkan Duman, yapılan eylemlerin izinsiz girişler, diğer çalışanların engellenmesi ve dezenformasyon gibi orantısız boyutlara ulaştığını belirtti. Hak edilen işçi alacaklarının yaklaşık %85'inin ödendiğini ve kalan alacaklar için bir ödeme planının sendikaya bildirildiğini ancak uzlaşı sağlanamadığını ifade etti. Duman, işçileri kışkırtan ve maksadını aşan eylemlere devam edenler hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu. Çalışanları, şirket tarafından ilan edilecek ödeme planı dışındaki bilgilendirmelere itibar etmemeleri konusunda uyardı ve işbaşı yapmaları çağrısında bulundu. 

​DİSK Genel İş İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız'dan Tepki 

​Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın açıklamalarına, belediye binası önünde toplanan işçilerle birlikte basın açıklaması yapan DİSK Genel İş İzmir 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız'dan sert tepki geldi. Yıldız, yaklaşık üç aydır maaşların yarım yamalak ödendiğini ve toplu sözleşmeden bu yana altı aylık geriye dönük ücretlerini alamayan işçilerin mağdur olduğunu dile getirdi. Yıldız, bir işçinin en az 60-70 bin lira alacağı olduğunu, kadrolu işçilerin ise 200 bin lirayı bulan alacakları olduğunu belirtti.
​Belediye başkanının %85 ödeme yapıldığı yönündeki açıklamasını reddeden Yıldız, 'Bu gerçeği yansıtmıyor. Sadece ve sadece bizim çabamız ve baskımızla haziran ayının maaşı tamamı ödendi, temmuz ayının yol, yemek ve ikramiyesi ile maaşın yirmi bin TL'si ödendi. Oysa şimdiye kadar yapılan ödeme toplam alacağımızın sadece %45'i,' dedi. Yıldız, üç aydır maaş alamayan işçilerin durumuna dikkat çekerek, ağustos ve eylül maaşlarının da belirsiz olduğunu vurguladı.
​Mücadele Devam Edecek
​Değer Yıldız, Buca halkına seslenerek, sosyal medyada ve basında oluşturulan algılara karşı dikkatli olunmasını istedi. İşçilerin ekmeklerinin peşinde koştuğu ve haklarını istediği için iş bıraktığı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Yıldız, eğer işçiler alacaklarının %85'ini almışlarsa yarın çalışmaya gideceklerini, ancak %45'ini almışlarsa DİSK Genel İş Sendikası olarak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
​Yıldız, işçilerin haklarını alana kadar alandan ayrılmayacaklarını vurgulayarak, mücadelelerine destek çağrısında bulundu. Bu eylemler üzerinden rant elde etmek isteyen odaklar olduğunu ve istifa veya kayyum çağrılarına izin vermeyeceklerini söyledi. İşçilerin ekmek ve gelecekleri için mücadele ettiğini, kimsenin bu kavgayı siyasi rant aracına dönüştürmesine izin vermeyeceklerini ekledi.
​Yıldız, işçilere yönelik baskı ve tehditlerin kanun dışı olduğunu ve yarın hukukçularla birlikte yasal süreç başlatacaklarını duyurdu. İşçilerin korkup boyun eğmeyeceğini, ancak artık ölümden başka çarelerinin kalmadığını ifade etti. Eğer ölümlerini istiyorlarsa bunu göreceklerini belirterek, mücadelelerine devam edeceklerini yineledi.

Haber: Deniz Karabağ

SSK Kanser İlaçlarının Bedelini Ödüyor

“Milli Ülkü, Güçlü Gelecek”

Türk petrol gemisi vuruldu!

Gençler Tarihle Buluştu

Tarihe Karşı İşlenen Açık Bir Suç!

‘Yılın Doktoru’ Seçimine Sert Çıkış: “Hangi Kriterle Seçildi?”

NARLIDERE’DE YOĞUN İLGİ GÖREN SEMİNER YENİDEN YAPILIYOR

Muhsin Yazıcıoğlu Kabri Başında Anıldı

Bu Savaşın Sebepleri

“ANKARA’DA BAYRAM, MERHEMDİR”

İnsanlık Yeni Bir Bayram Hikâyesi Yazamaz mı?

BTP Fatih İlçe Teşkilatı’ndan İftar

Dünya Bu Zaferi Hatırlasın

Bu Besinler Vücudu Gençleştiriyor

"İRAN, 50 KUZEY KORE EDER"

Bitter Çikolata Ömrü Uzatıyor-mu?

Emekliler Dikkat

İNSANLIK HAKİKATEN ÖLMÜŞ MÜ?

PANCAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HUSUSLAR

Yarın 18 Mart…

​Akıbetimiz Bayram Olsun

Yankısız Bir Çağda Yaşamak

Tükenmiş Kadın Sendromu

İyilik Devrimi İzmir'de Başladı

İZMİR SANCAKKALE

Aşk ve Hayatta Kalma Sanatı

EGAL’den Geleceğe Mesaj:

Neden Leylek

"Kazan–Kazan” mı Dediniz?

İYİLİK İYİDİR

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17

YAZARLAR