Bülent Ertekin


EKREM İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASI.


EKREM İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASI.

Yeni bir gündem...
Yeni bir konu...
Tam toplumsal meseleler problemler ve çözümleri ile uğraşılacak, kafa yoğrulack bir zaman da hoooop bir konu daha. Ne güzel(!) Hadise'nin yeni iç çamaşırı ile verdiği konseri konuşurken(!) birden  bire İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının sahte mi, gerçek mi konusu gündemin tam da ortasına düşü verdi. Olacak iş mi yahu!!!  
Hadi hayırlısı. 
Akşam 20.00 den sonraki haber kuşaklarına canlı canlı yeni bir konu daha çıktı. Hadi beyler bahis kutusu açıldı.  
Sahte mi?
Gerçek mi?
Provakasyon mu?
Ne dersiniz?

Gündemin konusu, kısaca.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, üniversite diplomasının 'sahte olduğu' iddiasına ilişkin, 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, İmamoğlu’nun üniversite diplomasıyla ilgili ortaya atılan iddialar üzerine başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında, İmamoğlu’nun 26 Şubat 2025 Çarşamba günü ifade vermek üzere adliyeye çağrıldığı bildirilmişti.

İstanbul Üniversitesi mezunu olan Ekrem İmamoğlu’nun diplomasına ilişkin bazı iddialar, son dönemde sosyal medyada gündeme gelmişti. Bu iddialara yanıt olarak, İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, kamuoyuna lisans diplomasını sunmuş ve ek olarak yüksek lisans belgesini de paylaşarak tartışmalara açıklık getirmeye çalışmıştı.

Ancak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan bir raporda, İmamoğlu’nun diplomasına ilişkin bazı tespitlerin yer aldığı ve bu tespitler doğrultusunda soruşturma başlatıldığı ileri sürüldü. Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu’nun 204. maddesi kapsamında, 'resmi belgede sahtecilik' suçlaması üzerinden yürütüldüğü belirtiliyor.

Öte yandan, İmamoğlu’nun eğitim geçmişine dair farklı iddialar da gündeme geldi. Kendisinin, Kuzey Kıbrıs’taki Girne Amerikan Üniversitesi'nde sözlü okuduğunu ve buradan Türkiye'deki üniversiteye yatay geçiş yaptığını ifade ettiği biliniyor. Ancak, kayıtlara bakıldığında, İmamoğlu’nun Girne Amerikan Üniversitesi’nde eğitimine devam etmediği ve buradan resmi olarak mezun olmadığı iddia ediliyor. Ayrıca, YÖK'ün Girne Amerikan Üniversitesi'ni tanımadığı ve bu üniversitenin geçmişte para karşılığı diploma verdiğine dair çeşitli iddiaların bulunduğu da öne sürülüyor.

Soruşturma süreciyle ilgili gelişmelerin, önümüzdeki günlerde daha da netleşmesi bekleniyor.

Bekleyelim.
Zaman en büyük müfessir imiş.
Bakalım zaman neye veya nelere gebe.  
Görelim mevla neyler.
Neylerse güzel eyler.
Ulen nereden çıktı şimdi bu diploma meselesi değil mi? Daha neler neler konuşacaktık.

Selâm ve dua ile.
Bülent Ertekin 

Baş Ağrısı ve Böbrekler

KURUMSAL DÜNYANIN KONUŞULMAYAN SORUNU “HİSSİZLEŞMEK”

Uluslararası Türk Dünyası Bilim Şenliği

Yozgat Bozok Üniversitesi

TOPLUMUN SİNİR SİSTEMİ YORULDU

Başarı Herkese Aynı Kapıyı mı Açıyor?

Zihinde Çözülemeyen Çatışma

Askeri Öğrenci Adayları Bilgi Aldı

Zihnin Görünmeyen Haritası 1

Söylenen Söz, Beyni İkna Eder mi?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

YAZARLAR